Resor – vandringar -retreats

Ibland behöver man komma bort för att komma hem. Jag erbjuder resor och retreats för den som vill lära sig mer om sig själv och leva mer här och nu. Vandring, Yoga och meditation är en viktig ingrediens under mina guidade resor och också en del av min livsstil. Att vårda och ta hand om sig själv är a och o i den värld vi lever i. Ofta är dina tankar det stora bekymret så om du lär dig att förhålla dig till dem kan du leva mer i harmoni med dig själv. Yoga och meditation är verktyg för att skapa en hälsosam inställning till din kropp och dina tankar.

Under en resa eller retreat vandrar, yogar eller mediterar vi regelbundet för att hitta lugnet inombords.

Therese Lind utbildade sig 2010 till yogainstruktör och specialiserar sig främst inom yinyoga och hennes egen poweryoga. Therese Lind har också en magisterexamen i Pedagogik med inriktning på Hälsa och har också fördjupat sig i mental träning via terapi.

Jag erbjuder Pop up klasser, event och retreat runt om i Sverige

Har du en önskan om att jag besöker en viss plats – hör av dig !

Yoga och pilgrimsvandring till Toscana och Cinque Terre

Följ med oss till Il Convento i Toscana, Italien för en veckas yoga, vandring,  återhämtning och upplevelser i en av de vackraste delarna i Italien. Il Convento är ett före detta nunnekloster med anor från 1500-talet och ligger i floddalen Lunigiana i norra Toscana omgivet av de Apuniska alperna och här hittar du kastanjeträd skogar, olivfält och vingårdar. Det är ett oexploaterat område med få turister trots den makalösa skönheten i landskapet och de många vackra medeltida borgarna och byarna i närheten. Det ligger mellan Cinque terre vid medelhavet  och Lucca som kan nås med bil eller tåg på cirka en timme, Florens och Pisa är cirka två timma bort. 

På Il Convento hittar vi lugn, närvaro och upplevelser genom yoga och vandringar i de fantastiskt vackra omgivningarna, vi yogar i någon av de fina yogasalarna, två inomhus och en utomhus. Resan riktar sig till dig som vill göra en inre och yttre resa, förstå dig själv lite bättre och att vara mera här och nu. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet och deltar bara i de aktiviteter som du själv önskar. 

  • När: 6-13 maj 2023
  • Var: Il Convento,Toscana, Italien
  • Vad ingår:

Handledd yoga, andningsteknik och meditation varje dag

Pilgrimsvandringar i närområdet

Vandring längs havet vid Cinque terre samt transport

God Italiensk mat, 6 middagar 6 bruncher eller frukost och lunch  samt tillgång till nyttiga snacks, fika, och lokalproducerat vin ingår till varje middag

Boende i flerbäddsrum med gemensam dusch och toa

  • Pris: 10800:-

Dubbelrum med delat badrum +2000 kr

Dubbelrum med eget badrum + 2800 kr

Enkelrum delat badrum + 3400 kr

Enkelrum eget badrum + 4200 kr

  • Transfer till och från flygplatsen i Pisa på ankomstdagen och avresedagen pris: 990 kr tur och retur
  • Förkunskaper:  Inga

Om Yogan 

Yoga och meditation kan hjälpa oss att få ökad kroppskännedom, bli rörligare och minska smärta och stelhet i kroppen. Men framför allt ger yogan oss en tankepaus utan stress eller krav på prestation. Yogan och meditationen hjälper oss att se klarare och att hantera livets svårigheter lite bättre.

Vi gör flera olika typer av yoga som hatha, flow, yin, restorative och vinyasa. Vi mediterar och gör andningsövningar för minskad stress och ökat välbefinnande. Yogan vi gör anpassas till dina förutsättningar och alla deltar utifrån sina egna förutsättningar. Yoga handlar om funktion och inte om att göra ställningen så att det ser snyggt ut, det centrala är hur det känns inne i din kropp och i ditt sinne.

Om Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring är en vandring för både kropp och själ. Vi vandrar på leder som människor gjorde på medeltiden och ännu längre tillbaka. Vi vandrar mellan kyrkor och platser som haft och har betydelse och mening för människor. Det finns alltifrån kända pilgrimsleder såsom den franska leden till Santiago de Compostela eller mindre lokala leder som vi underhålls av såväl bybor som resande pilgrimer. Vi kommer utforska några lokala leder i det vackra italienska området. Vandringen hjälper pilgrimen att finna svar på ofta existentiella frågor. Därför upplever många pilgrimer en längtan av att återkomma till en pilgrimsled för att fortsätta sin inre resa men också yttre. Vi kommer vandra tillsammans och dela pilgrimens nyckelord Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande. 

Presentation av ledarna:

Karin är yogalärare, meditationslärare och religionsvetare, med en bakgrund som pedagog och ledare inom stora organisationer. Under en långdragen sjukdom för några år sedan fick hon en chans att reflektera över sitt liv och insåg att hon ville byta bana och dela med sig av den yoga och meditation som gjorde henne frisk.

Karin är utbildad av Simon Krohn och Magdalena Mecweld och undervisar i olika yogaformer: hatha, vinyasa, flow, yin och restorative. I grunden är hon religionsvetare och det var under utbildningen som intresset för buddhistisk meditation och yoga filosofi föddes och som så småningom ledde fram till yogan. Karin har bott i Italien, känner kulturen mycket väl och talar italienska flytande, hon kommer att dela det oupptäckta Italien med dig.

Therese är utbildad magister i Hälsopedagogik och arbetat med hälsofrågor sedan 2007. 2017 sadlade hon om till författare efter att ha genomfört sin första pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Hennes debutbok heter Yoga, Jesus och jag 2017 som fick en fristående uppföljare Släpp skulden 2020. Therese driver ett eget företag där hon utöver bokskrivandet också föreläser, sjunger och undervisar i yoga och meditation. Hon undervisar allra helst en enkel egenkomponerad yoga och yinyoga. Hennes specialite är att hon sjunger på sina klasser. Nu är hon aktuell med sin tredje bok En resa i kärlek som är en berättelse om pilgrimsvandring med familjen. Therese är van att leda grupper och har lett flera uppskattade retreats.

Anmälningsvillkor

I samband med din anmälan betalar du anmälningsavgiften 2300 kr för att boka din plats. Resterande belopp betalas den 28 februari eller om bokningen sker senare i samband med bokningen. 

Avbokningsregler

Vid avbokning av resa senast 90 dagar innan resans start återbetalas hela summan utom anmälningsavgiften. Ingen återbetalning 90 dagar eller färre före resans start. Om du hittar en ny deltagare som ersätter dig så återbetalas alltid hela summan, utom anmälningsavgiften. 

Vid egen eller nära anhörigs sjukdom (med läkarintyg) nära avresan hänvisar vi till den egna reseförsäkringen. 

Vid restriktioner på grund av Covid-19 som gör att resan måste ställas in återbetalas hela summan inklusive anmälningsavgiften. 

Om minimum 16 deltagare inte uppnåtts den 15 mars  kan veckan tyvärr inte genomföras. Då återbetalas hela summan. 

Läs gärna mera på www.turyoga.se

Vill du läsa mera om Il Convento: https://www.il-convento.net/

Maila oss gärna på info@turyoga.se eller hej@thereselind.se

.

Jag leder också guidade meditationer på förfrågan. Önskar du ett upplevelserikt och oförglömligt yogapass nära dig? Hör av dig med önskemål eller om du önskar yoga, personlig coaching eller föreläsning!

Röster från yogadeltagare

”Jag känner mig alltid mentalt starkare när jag går ut från dina klasser”

”Du har en fantastisk röst. Jag rös när du sjöng”

”Jag skulle kunna ligga och lyssna på dig i flera timmar. Vilken underbar sångröst!”

”Har uppskattat dina kloka reflektioner att fundera vidare på och ta med sig in i vardagen. Och har även känt mig stärkt och lärt mig mer kärlek och beröm till mig själv”

”Jag vet inte vad det är, men under dina klasser så händer det något i mig. Jag mår bra av det”

”Det är något med ditt sätt att förmedla ord som gör avtryck i mig. Det går inte att jämföra med någon. Det är mycket speciellt.!

Rulla till toppen